Montevideo
Uruguay

Montevideo ligt met zijn natuurlijke haven aan de monding van de Rio de la Plata en is de zuidelijkst gelegen hoofdstad van het Amerikaanse continent.
De stad kent een vochtig subtropisch klimaat met aangename tot warme zomers en milde winters. De seizoenen zijn er omgekeerd aan de onze.
Vooral aan het begin van de 20e eeuw kwam er een grote immigratie op gang vanuit Europa, met name heel veel Italianen en Spanjaarden hebben er zich gevestigd. Dat maakt dat de stad een erg Europese sfeer ademt.
Montevideo beschikt over 13 km strand, geflankeerd door de Rambla, een (wandel-)boulevard langs het water. Ook te bezoeken zijn de Ciudad Vieja met zijn interessante architectuur, de Parque Rodó-buurt met zijn 25 ha aan tuinen of het Parque Battle met het Centenario voetbalstadion waarin in 1930 het eerste WK-voetbal werd betwist, gewonnen door … Uruguay.
Voor de Tango, de heerlijke (vlees-)barbecues en de wijnen hoef je niet alleen bij de Argentijnse buren te zijn, en de Candombe is een typisch lokale muziek- en dansstijl die ontwikkeld werd door Afro-Uruguayanen die je zeker moet gaan beluisteren en bekijken.

Bij de voetballiefhebber doet Uruguay nog wel een lampje branden, maar voor veel mensen is het land een grote onbekende.
Na Suriname en Frans-Guyana is het het kleinste land van Zuid-Amerika. Afstanden zijn derhalve makkelijk overbrugbaar, waardoor je met een tweetal weken het land in je binnenzak hebt.
Uruguay kenmerkt zich landschappelijk door zijn vruchtbare laagland met uitgestrekte graslanden, ideaal voor veeteelt, afgewisseld met heuvelachtige (natuur-)gebieden en fantastische zandstranden.
Het is wellicht het minst bekende wijnland in vergelijking met Chili en Argentinië, maar kwalitatief kan het zeker mee en met de Tannat hebben ze in Uruguay ook hun eigen iconische druif.

Delphin Travel bied je een basispakket (8d/7n) aan voor Montevideo met verblijf in een 4* hotel, ontbijt, een volledige dag sightseeing met gids.
Maak echter gebruik van ons bouwsteen-principe en boek een of meerdere excursies buiten de stad die je met heel wat hoogtepunten van het land laat kennismaken. Bezoek ook Buenos Aires, vlakbij, aan de overzijde van de Rio de la Plata, zodat je meteen twee van de prachtigste steden op het continent van je lijstje mag schrappen.
Vluchtgegevens worden onder voorbehoud vermeld. Bij boeking dient nagegaan te worden welke prijzen van toepassing zijn op de gewenste dag van vertrek en terugkeer. Het spreekt vanzelf dat het je ook vrij staat zelf voor de vluchtboeking te zorgen.
Wil je langer blijven dan de 7 nachten uit het basispakket? Geen probleem, je kan naar wens verlengen en er een (à la carte-)rondreis door Uruguay (en/of de buurlanden) van maken, of een groepsreis als je met vrienden of een vereniging wil reizen. Wij zorgen voor alles.

Dit arrangement is inclusief

Prijs: vanaf 1.175 Eur p.p. (zonder vluchten)

Basispakket 8d/7n, Alma Historica Boutique Hotel****, https://www.almahistoricahotel.com/web/, (of gelijkwaardig), twee- of eenpersoonskamer, ontbijt, individueel begeleide dagexcursie (Engels) met lunch, privé-transfers luchthaven-hotel/hotel-luchthaven :

Excursies vanuit Montevideo met privé-auto met Engelstalige chauffeur,

Wens je te boeken met meerdere personen, geen probleem, dan vragen wij graag de prijs op.
Zijn er andere plaatsen die je wil bezoeken, wil je Uruguay grondiger bereizen en/of een combinatie maken met (een van) de buurlanden? Laat het ons weten, het kan allemaal geregeld worden.

Inbegrepen (Basispakket en Pakketten)

Overnachting in 4* hotels incl. ontbijt zoals vermeld in het basispakket en in de excursie naar Buenos Aires.
Privé-vervoer met Engelstalige chauffeur tijdens de excursies, overtochten met de ferry (Buenos Aires) en transfers luchthaven-hotel/hotel-luchthaven.
Engelstalige gids tijdens de excursie in het basispakket en in de overige pakketten.
Inkomgelden in het basispakket en in de overige pakketten.
Maaltijden in het basispakket en de pakketten I en III .
BTW en alle lokale taksen.

Niet inbegrepen (Basispakket en Pakketten)

Vluchten.
Niet vermelde maaltijden.
Dranken.
Persoonlijke uitgaven.
Fooien.
Annulerings- en reisverzekering.
– Annulering; premie van 5% op de totale reissom.
– Reisbijstand; 4 Eur per persoon per reisdag met een minimum van 25 Eur per persoon.
Algemene voorwaarden VAB Reisbijstand; https://www.vab.be/nl/pech-en-reisbijstand/voorwaarden

Boekingen dienen steeds aangevraagd en herbevestigd te worden door de lokale agent.

Met o.a. KLM/Air France en Air Europa vlieg je vanuit Brussel of Amsterdam naar Montevideo.
Voor meer info rond tarieven en voorwaarden, stuur een mail naar info@delphintravel.be, of bel 0468 455 445.

Vereiste reisdocumenten;

Internationaal paspoort, tenminste geldig tot bij het vertrek uit Uruguay.

Gezondheid;

https://www.wanda.be/nl/landen/uruguay

Reisvoorwaarden

De algemene en bijzondere voorwaarden, en het privacybeleid van Delphin Travel vindt u op deze link;
https://delphintravel.be/algemene_voorwaarden/

Opgelet, voor de vluchten die bij Delphin Travel geboekt worden, gelden andere voorwaarden. Deze hangen af van het geboekte tarief en zullen meegedeeld worden bij de offerte of bij boeking.

Boek dit arrangement