Beirut
Libanon

Beirut werd in een niet zo ver verleden alleen maar geassocieerd met conflict en burgeroorlog.

Deze prachtige stad is echter opnieuw herrezen uit zijn as en is tegenwoordig een levendige metropool van Oost ontmoet West.
Je bent meteen onder de indruk van de diversiteit, de tomeloze energie en de rusteloze ziel die, ondanks de rafelrandjes, mogelijk tot definitieve verslaving leidt als je iets te lang blijft.
Uiteraard maak je kennis met het mondaine stadsleven in de chiquere wijken, geniet je van de avond die vlotjes overgaat in de nacht terwijl je Libanese specialiteiten proeft in een van de vele restaurants en doorzakt op een caféterras of in een trendy nachtclub.
De volgende dag(en) ga je echter door met een flinke portie cultuur, want talloze prachtige gebouwen werden gerenoveerd en volledig in de oude glorie hersteld. Moskeeën in West- en kerken in Oost-Beirut, burgerhuizen, een Romeins badhuis en de Ottomaanse Grand Serail, de residentie van de premier, openbaren zich tijdens je wandeling door de diverse wijken van de stad.
Je zal ook niet de Corniche vergeten, want het zal ongetwijfeld niet bij één keer blijven, dat flaneren langs de esplanade, met zicht op de Middellandse Zee.

De geschiedenis van Libanon gaat terug tot de verre oudheid, denken we maar aan de welvarende handelsnatie die het was onder de Feniciërs en hoe het een (handels-)knooppunt werd tussen Oost en West tijdens de Romeinse overheersing.
Ook vandaag nog is het een land met verschillende bevolkingsgroepen, religies en culturen.
Ondanks de conflicten die Libanon heeft gekend en getekend, is het een land dat jouw bezoek meer dan waard is; overweldigende natuur, een rijke geschiedenis en een keuken die tot de beste ter wereld mag gerekend worden.

Delphin Travel biedt je een basispakket (5d/4n) aan voor de stad met verblijf in een 3* of 4* hotel, ontbijt, een volledige dag sightseeing met gids en een diner in de stad.
Maak echter gebruik van ons bouwsteen-principe en boek een of meerdere excursies buiten de stad naar plaatsen met klinkende namen als Baalbek, Harissa, Byblos, Sidon en Tyre. 
Vluchtprijzen worden onder voorbehoud vermeld. Bij boeking dient nagegaan te worden welke prijzen van toepassing zijn op de gewenste dag van vertrek en terugkeer. Het spreekt vanzelf dat het u ook vrij staat zelf voor de vluchtboeking te zorgen.
Wil je langer blijven dan de 4 nachten uit het basispakket? Geen probleem, je kan naar wens verlengen en er  een à la carte-rondreis door Libanon van maken. Wij zorgen voor alle overnachtingen, uitstappen en maaltijden.

Dit arrangement is inclusief

Prijs: Op aanvraag.

Basispakket 5d/4n, 4* hotel, tweepersoonskamer, ontbijt, begeleide dagexcursie (Engels of Frans), 1 x diner, transfers luchthaven-hotel/hotel-luchthaven, per persoon :

Op aanvraag;

Excursies vanuit Beirut, per persoon,

Inbegrepen (Basispakket en Pakketten)

Niet inbegrepen (Basispakket en Pakketten I tot V)

Er zijn tal van mogelijkheden om vanuit Brussel, Charleroi, Düsseldorf of Amsterdam naar Beirut te vliegen. Maatschappijen als Turkish Airlines, SunExpress, Pegasus Airlines, Middle East Airlines en Alitalia bieden dagelijkse of regelmatige vluchten.
Voor meer informatie over uurregelingen en/of boekingen kan u ons bereiken op 0468 455 445 of benjamin@delphintravel.be.

Boekingen dienen steeds aangevraagd en herbevestigd te worden door de lokale agent.

Gelieve er tijdens je voorbereiding rekening mee te houden dat de meeste bezienswaardigheden gesloten zijn op maandag.

Reisdocumenten;

Internationaal paspoort, tenminste 6 maanden geldig bij vertrek uit Libanon en een geldig inreisvisum. Het visum (max. 1 maand geldig) is te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Beirut.
Opgepast : paspoorten die een stempel bevatten van een eerdere reis naar Israël worden geweigerd en de toegang tot het land word je ontzegd.
Indien je mogelijk lange rijen op de luchthaven wenst te vermijden, is het mogelijk om vooraf je visum aan te vragen bij de Libanese ambassade te Brussel, weliswaar met kosten, http://www.libaneurope.be/fr/non-categorise/visas

Gezondheid;

https://www.wanda.be/nl/landen/libanon

 

Reisvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden Beirut (basis- en overige pakketten);

Voor de vluchten die bij Delphin Travel geboekt worden, gelden andere voorwaarden. Deze hangen af van het geboekte tarief en zullen meegedeeld worden bij de offerte of bij boeking.

De algemene en bijzondere voorwaarden, en het privacybeleid van Delphin Travel vindt u op deze link;
https://delphintravel.be/algemene_voorwaarden/

 

Boek dit arrangement