Valenciennes
Frankrijk

Een nachtje Valenciennes de luxe in het uitzonderlijke ‘stadsresort’ Le Royal Hainaut Spa & Resort Hotel.

In 1744 opgetrokken in opdracht van Louis XV om vanaf 1767 dienst te doen als hospitaal voor zieken, ouderen, eenzamen en wezen, werd het na een grondige restauratie in 2017 heropend als hotel.

Na het oversteken van het chique voorplein kom je terecht in een enorme orangerie, badend in het licht, vanwaar je toegang hebt tot de rest van het gebouw, dat zich kenmerkt door een opeenvolging van majestueuze gewelven in Henegouwse blauwe hardsteen en een luxueuze inrichting.

Le Royal Hainaut beschikt over 42 suites en 37 ruime kamers, 2 restaurants, 2 bars, een club en een spa-gedeelte.

Valenciennes kende tijdens de 19e en een stuk in de 20e eeuw economische bloei door de steenkool- en staalnijverheid.

De rijkdom die het toentertijd opbouwde vindt je vandaag nog terug in imposante gebouwen zoals het muziekconservatorium en het niet te missen Musée des Beaux Arts met o.a. zijn collectie Vlaamse Meesters.
Er valt uiteraard nog meer te ontdekken en te proeven in deze stad; de (houten) huizen aan de Schelde (13e eeuw), Coron des 120 (een complex van 120 arbeidershuizen uit 1867), Parc de la Citadelle en Parc de Rhônelle en La Fée Meringue (meringues in alle mogelijke smaken).
Ook de omgeving is een aanrader, plaatsjes als Condé-sur-l’Escaut, Aubry-du-Hainaut, Vieux-Condé en Wallers-Arenberg hebben nog heel wat meer moois en interessants te bieden.

Dit arrangement is inclusief

Prijs: 145 Eur p.p.

Dit hotel voorziet helaas geen prijzen voor eenpersoonskamers, voor een dergelijke bezetting geldt het tarief van een tweepersoonskamer.

De verblijfstaks van 2,50 Eur per dag en per persoon moet ter plaatse afgerekend worden. Dit geldt eveneens voor de boeking van een eventuele extra nacht. Het hotel hanteert het principe van flexibele tarieven en deze kunnen in principe wijzigen van dag tot dag. Op deze tarieven geldt de samenwerking met Delphin Travel niet.

Voor de bewaakte parking betaal je 22 Eur per nacht (30 Eur met valet service). Vooraf reserveren is niet mogelijk, de plaatsen worden toegekend op basis van beschikbaarheid.

Reisvoorwaarden

Annulerings- en reisverzekering zijn niet inbegrepen. Delphin Travel werkt hiervoor samen met VAB Reisbijstand.

De bijzondere en algemene voorwaarden i.v.m. wijzigingen en annulering vind je terug op deze pagina, http://delphintravel.be/algemene_voorwaarden/

Boek dit arrangement